Mitä tekee hoivanantaja?  

Suomen ikääntyessä yhä useampi ikäihminen tarvitsee arkiaskareisiinsa apua omassa kodissaan. Kasvavaan tarpeeseen vastaavat hoivanantajamme. He tekevät kodeissa tärkeää työtä senioreiden arjen apuna, seurana ja turvana. Lue, mitä hoivanantajan toimenkuvaan kuuluu ja mitä hoivanantajamme työstään ajattelevat.

Kotona Asuen Seniorihoiva

Kiireetöntä kohtaamista

Suurin osa pääkaupunkiseudulla toimivista hoivanantajistamme käy viikossa 1-3 asiakkaan luona. Kiireetön kohtaaminen on yksi toimintamme keskeisistä arvoista, joten pääsääntöisesti hoivanantajat viettävät yhdellä asiakkaalla vähintään kolme tuntia. Käynnit suunnitellaan asiakkaan tarpeiden mukaan niin, että ne riittävät kunkin päivän rutiineihin, kodinhoidollisten tehtävien hoitamiseen ja mahdolliseen asiointiapuun. Viikoittainen työtuntien määrä vaihtelee kolmen ja 30 tunnin välillä eli sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin. Joustava työtahti houkuttelee hoivanantajiksi opiskelijoita, toisessa keikkatyössä toimivia tai jo eläkkeelle jääneitä. 

Iloa ja elämänkokemusta

Sosiaalisuus ja auttamisen halu ovat hoivanantajiemme tärkeimpiä ominaisuuksia. He tekevät työtä persoonallaan. Vaikka pääpaino olisi arjen askareissa ja käytännön työssä, hoivanantajalla on aina aikaa ja asennetta seniorin kohtaamiseen. Monet työntekijämme ja asiakkaamme iloitsevat siitä, miten keskustelut avaavat näköaloja erilaisiin elämänkokemuksiin ja -tarinoihin. Nykyisten hoivanantajiemme ikähaitari on varsin laaja: 26 vuoden ikäisestä 81-vuotiaaksi asti. Jutustelu ja kuulumisten vaihto virkistävät molempia osapuolia.

Asiantuntevaa apua 

Koska hoivanantajan työ ei sisällä sairaanhoidollisia palveluita, työntekijöiltämme ei edellytetä hoiva-alan koulutusta. Kaikille hoivanantajillemme tarjotaan aluksi kattava valmennus, joka antaa tarvittavat tiedot ja taidot laadukkaan hoivan tarjoamiseen. Hoivanantajiemme seurassa on turvallista, sillä he tarkkailevat mahdollisia muutoksia asiakkaan voinnissa ja viestivät niistä työnantajalle ja omaisille. Jo hetken aikaa hoivanantajan työtä tehneet suorittavat hoivanantajan jatkokoulutuksen. Myöhemmin on mahdollista ja suositeltavaa osallistua lisäkoulutuksiin esimerkiksi muistisairaiden kohtaamisesta ja nivelsairauksista. 

Mitä hoivanantajamme työstään ajattelevat?

”On kiva olla avuksi.” 

”Parasta on, että voi auttaa asiakasta arkisissa ja hänelle tärkeissä asioissa.”

”Jää hyvä mieli, kun tietää auttaneensa.” 

”Koen tekeväni arvokasta, tärkeää työtä.” 

Mihin sinä tarvitsisit arjessasi apua ja seuraa? Mitä haluaisit yhdessä kokea ja jakaa? Tehdään seniorivuosistasi elämän arvokkainta aikaa.

Edellinen
Edellinen

Mistä on hoivanantajamme tehty?

Seuraava
Seuraava

Mitä jouluusi kuuluu, seniori?