Usein kysyttyä | Kotona Asuen Seniorihoiva - Henkilökohtaisesti sinulle
Kotona Asuen Seniorihoiva on 100 % kotimainen Avainlippu
Etsi lähin toimisto Soita 010 841 7400

Usein kysyttyä

Olet täällä

 

Kuinka rekrytoitte/valitsette Hoivanantajat?

Kotona Asuen Seniorihoiva haastattelee jatkuvasti työnhakijoita löytääkseen kaikkein soveltuvimmat ja sitoutuneimmat hoivatyöntekijät. Pyydämme jokaiselta hakijalta kuusi referenssiä ja jokainen täyttää yksityiskohtaisen hakemuslomakkeen. Valitsemamme Hoivanantajat ovat tarkasti valikoituja ja heidän taustatietonsa on selvitetty.

 

Minkälaista valmennusta tarjoatte Hoivanantajillenne?

Palkkauksen jälkeen kaikki Hoivanantajat aloittavat perusteellisen valmennusohjelman. Ennen työtehtävien aloittamista heidän tulee suorittaa peruskoulutus, joka perehdyttää yrityksemme menettely- ja toimintatapoihin ja kattaa mm. sellaisia aiheita kuten hoivapalvelun perusteet, turvallisuusasioihin perehtyminen, henkilökohtainen hoiva sekä asiakastietojen salassapitovelvollisuuden. Jatkuvan valmennuksemme lisäksi annamme myös valmennusta vielä haastavammilla osa-alueilla kuten henkilökohtainen hygienia, Alzheimer ja muut muistisairaudet ja hoivapalvelu sairaaloissa.

Hoivanantajan valmennus sisältää mm.:

 • Perehdyttämiskoulutus
 • Peruskoulutus
 • Turvallisuuskoulutus
 • Viriketoiminnan koulutus
 • Edistyneen Hoivanantajan koulutus
 • Henkilökohtaisen hoivan koulutus
 • Alzheimer- ja dementiakoulutus

Asiantuntijat ovat yhdessä Kotona Asuen Seniorihoivan kanssa kehittäneet Hoivanantajille suunnatun ainutlaatuisen koulutusohjelman johtoajatuksena ikääntymisen muuttaminen tutkimuksen ja koulutuksen avulla. Tämä ohjelma on käytössä jokaisessa Kotona Asuen Seniorihoiva -toimistossa.

Hoivanantajat koulutetaan tämän ohjelman mukaisesti:

 • avustamaan päivittäisissä toiminnoissa
 • hallitsemaan muuttuvaa käyttäytymistä
 • valmistamaan ravitsevia aterioita
 • järjestämään virikkeellistä toimintaa
 • huolehtimaan turvallisesta ympäristöstä

 

Miten toimitte pandemia-aikana ja huolehditte, ettei koronavirus leviä?

Kotona Asuen Seniorihoivan HOIVANantajat kohtaavat AINA ikäihmisen turvallisella tavalla. Koronapandemian aikana palvelemme asiakkaitamme erityisellä varovaisuudella ja huolellisuudella turvallisen kohtaamisen varmistamiseksi. Kotona Asuen Seniorihoivan TURVAkohtaaminenTM on ikäihmisen ja HOIVANantajan välinen henkilökohtainen kohtaaminen ikäihmisen omassa kodissa tai yhteisesti sovitussa paikassa. HOIVANantaja vierailee ikäihmisen luona aina täysin terveenä ja päihteettömänä, huolehtii hyvästä käsihygienasta sekä käyttää työvuorossaan kasvomaskia. Tätä TURVAkohtaaminenTM mallia noudatamme kaikessa toiminnassamme.

 

Kuinka Kotona Asuen Seniorihoiva eroaa muista hoiva- ja kotipalveluyrityksistä?

Meillä on yli kymmenen vuoden kokemus laadukkaan hoivapalvelun tuottamisesta kannattavasti. Emme ole välitystoimisto tai edustusliike. Hoivanantajamme on palkattu suoraan meidän toimestamme, mikä tarkoittaa sitä, että me hoidamme kaikki hallinnolliset asiat, palkanlaskennan, verot, vakuutukset ja muut lakisääteiset maksut ja velvoitteet. Laadunvalvonnan vastuuhenkilömme vierailevat asiakkaan luona säännöllisin väliajoin määrittääkseen asiakkaan tarpeita, tukeakseen Hoivanantajaa sekä auditoidakseen palvelun laatua kehittääksemme jatkuvasti palveluamme.

 

Mitä palveluita tarjoatte?

Tarjoamme laajan valikoiman ei-sairaanhoidollisia palveluita, mikä sisältää henkilökohtaista hoivaa (peseytymisessä, pukeutumisessa, ruokailussa ja liikkumisessa avustaminen sekä lääkkeenotossa muistuttaminen), kotiavustajapalveluita (kotisiivous, kaupassakäynti ja ruoanlaitto, asiointiapu) ja kumppanuus- ja seuranpitopalveluita (keskustelu, lukuhetket, yhdessäolo, toimimme seurana matkoilla, konserteissa ja tapahtumissa). Olemme perehtyneet Alzheimerin tautia ja muita muistisairauksia sairastavien asiakkaiden hoivaan. Palvelemme 24 tuntia vuorokaudessa. Lisäksi on mahdollista saada hoivaa sairaalasta kotiutumisen tueksi, tarvittaessa yhteistyössä kunnallisen kotihoidon tai muun sairaanhoidollisen tahon kanssa.

 

Mitä tapahtuu, jos Hoivanantaja sairastuu?

Meillä on valmennettuja Hoivanantajia, jotka ovat valmiina palvelemaan asiakkaitamme. Pyrimme aina sairaustapauksissa järjestämään toisen Hoivanantajan seniorin tueksi. Palvelemme viikon jokaisena päivänä vuorokauden ympäri (24/7 -periaatteella).

 

Miksi meidän kannattaa työllistää Hoivanantaja Kotona Asuen Seniorihoivan kautta suoran palkkauksen sijaan?

Jos rekrytoit yksityishenkilönä, kannat itse vastuun hoivatyöntekijän kelpoisuudesta, laadusta, saatavuudesta sairaustapauksissa ja yleisesti luotettavuudesta työhön. Sinusta tulee tuolloin hänen työnantajansa ja sinun täytyy varmistaa, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa hoivapalvelun ja kuljetusten osalta.

Kotona Asuen Seniorihoiva vastaa Hoivanantajan osaamisesta, kelpoisuudesta, laadusta, luotettavuudesta, saatavuudesta sekä vakuutuksista.

 

Saammeko verovähennyksen kotihoivapalveluiden kustannuksista?

Kyllä saatte. Asiakkaamme ja heidän perheenjäsenensä voivat kukin saada 50 % vähennyksen henkilökohtaisessa verotuksessaan maksuista Kotona Asuen Seniorihoivalle 5.000 euroon asti 100 euron omavastuulla eli kukin perheenjäsen voi vähentää max 2.400 euroa per vuosi. Perheenjäseniksi katsotaan tässä vanhemmat, puoliso, lapset ja lapsenlapset. Vähennykset voi ottaa huomioon verotuksessa jo etukäteenkin, jolloin vähennyksen saa hyödyksi saman tien kuukausitasolla. Opastamme perheitä myös hankkimaan palveluseteleitä.

 

Kuinka monta Hoivanantajaa minulle tulee?

Tavoitteenamme on järjestää ensisijaisesti vain sinulle valikoitu oma Hoivanantaja. Hoivanantajiesi määrä riippuu hoivapalvelutarpeistasi ja sen määrästä. Kun olemme valinneet sinulle Hoivanantajan, tulemme henkilökohtaisesti esittelemään hänet sinulle.

 

Kuka maksaa Hoivanantajalle, te vai minä?

Hoivanantaja on työllistetty paikallisen, itsenäisessä omistuksessa olevan franchise-toimiston toimesta. Paikallinen toimisto hoitaa kaiken laskutuksen, palkanmaksun, verot, vakuutukset ja hallinnolliset vastuut ja velvoitteet Hoivanantajan puolesta.

 

Mitkä ovat tuntihintanne ja tarjottavan palvelun minimituntimäärä?

Tuntihinnat ja palvelusajat vaihtelevat alueittain. Pyydämme ottamaan yhteyttä toimistoon saadaksesi tarkempia tietoja.

 

Maksammeko teille aloitusmaksun?

Ei, ette maksa. Saatuamme tiedustelun voimme tarjota ilmaisen konsultaation ilman sitoumuksia kodissanne, toimistossamme tai muualla teille sopivassa paikassa.

 

Ja mitä jos en pidä saamastani Hoivanantajasta?

Hoivanantajaa on mahdollisuus vaihtaa, jolloin tulee olla yhteydessä toimistoomme. Teemme myös säännöllisesti laadunvarmistuskäyntejä, jolloin on mahdollisuus keskustella asiasta. Tavoitteenamme on löytää mahdollisimman sopiva työntekijä jokaiselle.

 

Tarjoatteko senioripalveluita hoitokodeissa ja muissa vanhainkodeissa asuville?

Kyllä, Kotona Asuen Seniorihoiva tarjoaa palveluita vanhainkotien ja hoitokotien asukkaille, jotka saattavat haluta virkistystoimintaa ja/tai lisää henkilökohtaista hoivaa ja tukea.

 

Onko Kotona Asuen Seniorihoiva kotiapu- tai siivouspalveluyritys?

Ei, mutta Hoivanantajat voivat tarjota kevyttä kodinhoitopalvelua, pyykinpesua ja silittämistä osana perusteellisia hoivapalveluitamme.

 

Tämä on hienoa! Sen jälkeen, kun tein sopimuksen Kotona Asuen Seniorihoivan kanssa vanhempieni hyväksi, niin nyt minun ei enää tarvitse tehdä niitä 15 puhelua joka päivä varmistaakseni, että kaikki vanhempieni luona on kunnossa.
Katja, Helsinki