Turvallisuus seniorin kotona | Kotona Asuen Seniorihoiva - Henkilökohtaisesti sinulle
Kotona Asuen Seniorihoiva on 100 % kotimainen Avainlippu Yhteiskunnallinen yritys
Etsi lähin toimisto Soita 010 841 7400

Turvallisuus seniorin kotona

Olet täällä

Koti ei aina ole sellainen turvasatama, josta seniorit ja heidän läheisensä unelmoivat. Valtaosa vanhusväestön tapaturmista tapahtuu kotona. Kotona Asuen Seniorihoivan tutkimuslähteen mukaan senioreiden kodeissa piilee useita riskejä.

Tästä osiosta löydät hyödyllisiä työkaluja seniorin kodissa piilevien riskien kartoittamiseen, vinkkejä vaarallisten alueiden korjaamiseen sekä neuvoja kuinka ehkäistä tapaturmia ennalta. 


Tilaa kotiin turvallisuuskartoitus

Haluaisitko hoiva-asiantuntijan arvioimaan omassa kodissasi tai ikääntyvien vanhempiesi talossa piilevät turvallisuusriskit? Kotona Asuen Seniorihoiva tarjoaa nyt maksuttomia turvallisuuskartoituksia suoraan seniorin kotiin.

Lue lisää turvallisuuskartoituksistamme.

 


Tutkimus turvallisuudesta seniorin kodissa

Tutkimuksen mukaan senioreiden kodeissa piilee useita riskejä. Valtaosa senioreista ei ole valmistellut kotiaan vanhenemisen varalle. Kuitenkin yli puolessa ikäihmisten kodeista on vähintään yksi piilevä turvallisuusriski.

Tutustu tutkimuksen tuloksiin.

 


Kodin turvallisuuden tarkistuslista

Seniorin kodissa olisi hyvä tehdä säännöllisesti ja vähintään vuosittain turvallisuuden kartoitus, sillä toimintakyky ja aistit voivat heikentyä nopeasti.

Katso vinkit kodin turvallisuuden kartoitukseen huone huoneelta.

 


Ikääntymisen tuomat rajoitteet

Ikääntyminen tuo mukanaan useita fyysisiä rajoitteita, jotka voivat vaikeuttaa normaaleja arjen toimintoja. On tärkeää, että näitä rajoitteita ymmärretään seniorin kodin turvallisuutta arvioitaessa.

Katso, miten ikääntyminen vaikuttaa viiteen aistiin.

 


5 vinkkiä kodin edullisiin muutostöihin

65% senioreista on kotonaan vähintään yksi mahdollinen turvallisuusriski. Tarvittavien muutosten ei usein kuitenkaan tarvitse olla työläitä tai kalliita. Pienillä kodin muutostöillä tai apuvälineillä voidaan parantaa turvallisuutta  huomattavasti.

Lue vinkit seniorin kodin turvallisuuden parantamiseen.


 

Kaipaatko lisätietoa juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivista ratkaisuista? Valitse yllä olevasta valikosta lähin Kotona Asuen Seniorihoiva -toimistosi ja ota yhteyttä.

 

Kyllä olette löytäneet ihanan ihmisen; asenne kohdallaan, hyvää juttuseuraa, vaikka siivottaisiin pelkästään. Niin humoristinen, meillä oli niin hauskaa!
Lila, Espoo