Vinkit asiointiin muistisairaan kanssa | Kotona Asuen Seniorihoiva - Henkilökohtaisesti sinulle
Kotona Asuen Seniorihoiva on 100 % kotimainen Avainlippu
Etsi lähin toimisto Soita 010 841 7400

Vinkit asiointiin muistisairaan kanssa

Olet täällä

Paras tapa stressittömään ulkoiluun ja asiointiin muistisairaan ihmisen kanssa on valmistautua ja ennakoida. Paras muistisääntö on pitää asiat yksinkertaisena. Tässä muutama vinkki, miten voit helpottaa asiointia.

Ota mukaan jotain käsissä pidettävää
Toisinaan muistisairas henkilö saattaa kärsiä levottomista käsistä. Jos kaipaa jotain tekemistä käsille, muistisairas voi asioinnin aikana kantaa käsissään vesipulloa. Samalla nesteytyksenkin muistaa paremmin.

 

Asusteet
Huomioi sääolosuhteet, sillä muistisairas henkilö on usein herkkä kovalle helteelle, viimalle tai pakkaselle. Ota siis mukaan säänmukaiset vaatteet, päähine ja tarvittaessa sateenvarjo.
 

Välipalat
Muista ottaa terveellistä välipalaa mukaan sekä muistisairaalle että itsellesi. Monesti oma syöminen saattaa unohtua kiireen keskellä.
 

Kauppakassi
Omista tavaroista huolehtiminen asioilla käydessä voi olla haastavaa kenelle tahansa, mutta erityisen vaikeaa se on muistisairaalle ihmiselle. Kangaskassi on kätevä apulainen. Sujauta kassiin välipalat, aurinkorasvat ja muu tarpeellinen, niin kaikki pysyy kätevästi mukana.
 

Muistikirja ja kynä
Jotkut muistisairaat henkilöt pitävät muistilistojen tekemisestä. Siksi on hyvä pitää saatavilla kynää ja muistikirjaa, johon voi kirjoittaa vaikkapa kysymykset ja muistiinpanot lääkärikäynniltä.
 

Yhteystiedot hätätilanteessa
Toisinaan muistisairas voi lähteä vaeltelemaan itsekseen ja eksyä. Pidä huoli, että sinulla ja muistisairaalla ihmisellä itsellään on aina mukana ja helposti löydettävissä terveystiedot sekä tärkeät yhteystiedot. Tämä on erityisen tärkeää onnettomuuksien varalta.
 


Oletko muistisairaan omainen ja haluaisit kuulla lisää hoivapalveluistamme tai omaishoitajan lomituksista? Ota yhteyttä maksuttoman konsultaation sopimiseksi, niin tarjoamme juuri teidän tarpeisiinne sopivat ratkaisut. Soita 010 841 7400 tai valitse lähin toimistosi täältä.


Palaa Muistiystävällinen Yritys -sivuston pääsivulle.