Mitä odottaa muistiystävälliseltä yritykseltä? | Kotona Asuen Seniorihoiva - Henkilökohtaisesti sinulle
Kotona Asuen Seniorihoiva on 100 % kotimainen Avainlippu Yhteiskunnallinen yritys
Etsi lähin toimisto Soita 010 841 7400

Mitä odottaa muistiystävälliseltä yritykseltä?

Olet täällä

Jos sinä tai läheisesi sairastaa muistisairautta, tiedät varmasti hyvin minkälaisia haasteita muistisairaat kohtaavat yhteiskunnassa. Väärinkäsitykset ovat edelleen hyvin yleisiä, mutta onneksi tietoisuuden lisääntyessä yhä useampi ymmärtää muistisairautta paremmin. Kun harkitset minne mennä muistisairaan läheisen kanssa, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin.

Sukupuolineutraalit wc:t

Muistisairas henkilö saattaa toisinaan tarvita apua vessakäynteihin. Sukupuolineutraalin wc:n tai invavessan löytäminen voi olla hankalaa, jolloin hyödyttää, että on mukana samaa sukupuolta oleva omainen tai avustaja.

Rauhalliset tilat

Äänekkäät paikat voivat aiheuttaa ahdistusta muistisairaalle. Esimerkiksi ravintolat, joissa on syrjäisiä tiloja tai kokoushuoneita, ovat hyviä vaihtoehtoja.

Hiljainen aika

Pyri asioimaan ruuhka-ajan ulkopuolella, jolloin ihmisiä on liikkeellä vähemmän, eikä sinun tarvitse jonottaa.

Kohtelias henkilökunta

Suosi liikkeitä, joiden henkilökunta on kohteliasta, kärsivällistä ja miellyttävää käytökseltään, vaikka yritys ei olisikaan saanut koulutusta muistisairaan ihmisen kohtaamisesta.

Yksinkertaisuus

Asioi liikkeissä, joiden palvelut ja käytännöt ovat yksinkertaisia. Jos menet ravintolaan, varmista että ruokalistalta löytyy muistisairaalle yksinkertaisia vaihtoehtoja.


Oletko muistisairaan omainen, ja haluaisit kuulla lisää hoivapalveluistamme ja omaishoitajan lomituksista muistisairaille? Ota yhteyttä maksuttoman konsultaation sopimiseksi, niin voimme tarjota juuri teidän tarpeisiinne sopivat ratkaisut. Soita 010 841 7400 tai valitse lähin toimistosi täältä.


Palaa Muistiystävällinen Yritys -sivuston pääsivulle.

Hoivanantajani osasi, touhusi, teki, kunniamaininta hänelle! Jos hän ei olisi ollut paikalla, niin hommaa olisi tehty varmaan pitkään. Hän oli pukeutunut tehtävän mukaan ja oli ajatellut kaiken etukäteen.
Maija-Liisa, Vantaa