Muistiystävällinen Yritys | Kotona Asuen Seniorihoiva - Henkilökohtaisesti sinulle
Kotona Asuen Seniorihoiva on 100 % kotimainen Avainlippu Yhteiskunnallinen yritys
Etsi lähin toimisto Soita 010 841 7400

Muistiystävällinen Yritys

Olet täällä

Muistisairauden myötä moni kokee elinpiirinsä kapenevan, koska kotiin jääminen on helpompaa. Me Kotona Asuen Seniorihoivalla haluamme rakentaa yhteisöämme muistiystävällisemmäksi lisäämällä tietoisuutta sairaudesta. Siksi tarjoamme yrityksille Muistiystävällinen Yritys -valmennuksia.

Suomessa on tällä hetkellä lähes 200 000 muistisairasta, ja määrän odotetaan kasvavan tulevaisuudessa merkittävästi. Moni muistisairas asuu kotona niin kauan kuin mahdollista, joko itsenäisesti tai omaishoitajan ja kotihoidon turvin. Muistisairaus vaikuttaa monin tavoin niin sairastuneen kuin hänen perheensä ja läheistensä elämään. Muistisairaus ei näy päällepäin, mutta heikentynyt muisti, yllättävät käytösmuutokset ja vaikeudet kommunikoinnissa tuovat jokapäiväiseen arkeen haasteita, joita ulkopuolisen voi olla vaikea ymmärtää.

Muistiystävällinen yhteiskunta tarvitsee muistiystävällisiä yrityksiä

Kansallinen muistiohjelma tähtää muistiystävällisen Suomen rakentamiseen yhteisvastuullisesti. Yhteistyön tavoitteena on turvata mahdollisimman hyvä elämänlaatu muistisairauksista kärsiville ja heidän läheisilleen ja mahdollistaa muistihäiriöisten ihmisten aktiivinen toimijuus oman elämänsä suhteen. Tämän johdosta Kotona Asuen Seniorihoiva on laatinut Muistiystävällinen Yritys -valmennuksen, jonka avulla yrityksen henkilöstö voi ymmärtää enemmän muistisairauksien tuomia haasteita, palvella muistisairaita asiakkaita paremmin sekä ratkaista käytösmuutoksiin liittyviä tilanteita.

Katso lista muistiystävällisistä yrityksistä


Tutkimus: Muistisairaiden perheet vaarassa eristäytyä

Omasta jaksamisesta huolehtiminen ja sosiaaliset kontaktit ovat tärkeitä niin muistisairaalle ihmiselle kuin omaishoitajallekin. Mahdollisimman normaalina jatkuva elämä kotona, tutut ympäristöt ja omat rutiinit tukevat muistisairaan ihmisen toimintakykyä ja mielekästä elämää. Valitettavasti muistisairauden myötä valtaosa perheistä kuitenkin kokee vetäytymistä sosiaalisista suhteista. Moni välttää ulos lähtemistä ja asiointia yhdessä muistisairaan kanssa. He pelkäävät liikkeen olevan liian vilkas ja aiheuttavan ahdistusta läheiselle. Tutustu tutkimuksen tuloksiin.


Mistä tunnistaa muistiystävällisen yrityksen?

Muistiystävällinen yritys osaa huomioida asiakkaidensa erilaiset tarpeet. Yrityksen henkilökunta käyttäytyy kohteliaasti ja kunnioittavasti, sekä osaa palvella asiakkaitaan kärsivällisesti ja kiireettömästi. Yrityksen henkilöstöllä on pelisilmää haastavien tilanteiden ratkaisemiseen, ja yleinen asenne kaikkia asiakkaita kohtaan on positiivinen. Muistiystävälliseksi valmennetun yrityksen tunnistaa  yrityksen ikkunassa olevasta Muistiystävällinen Yritys -ikkunatarrasta. 

VINKKI: Asiointi muistisairaan kanssa – muista nämä!


Haluatko valmentaa yrityksestänne muistiystävällisen?

Tarjoamme valmennusta maksutta yrityksille, jotka haluavat parantaa vuorovaikutustaan muistisairaisiin ikäihmisiin ja heidän läheisiinsä. Valmennus sopii yrityksille, joilla käy usein ikäihmisiä asiakkaina, esimerkiksi ravintolat, kahvilat, apteekit, optikot, ruokakaupat, kukkakaupat jne. Muistiystävällinen Yritys -valmennus tulee kohdistaa asiakaspalveluhenkilöstölle. Tällä hetkellä tarjoamme valmennusta toimintapaikkakunnillamme pääkaupunkiseudulla, Lahdessa ja Tampereella. 

Haluatko yrityksellenne maksuttoman Muistiystävällinen Yritys -valmennuksen? Tutustu ja tilaa valmennus täältä!

Katso lista muistiystävällisistä yrityksistä


Vinkkejä muistisairaan ihmisen hoivaan

Muistisairaan ihmisen hyvä hoiva lähtee yksilön tarpeiden tunnistamisesta ja niiden kunnioittamisesta. Kotona Asuen Seniorihoiva on yhteistyössä suomalaisten muistiasiantuntijoiden kanssa laatinut oppaan muistisairaan ihmisen hoivasta. Opas pohjautuu Alzheimer-koulutusohjelmaamme, joka on tuotettu yhteistyössä ikääntymisen ja Alzheimerin taudin asiantuntijoiden kanssa.

Oppaasta löydät mm. vinkkejä aktiviteetteihin ja elämäntarinan tallentamiseen sekä keinoja haastaviin hetkiin, kuten käytösmuutosten hallintaan. Opasta voit kysyä toimistostamme.

 


Oletko muistisairaan omainen ja haluaisit kuulla lisää hoivapalveluistamme tai omaishoitajan lomituksista? Ota yhteyttä maksuttoman konsultaation sopimiseksi, niin tarjoamme juuri teidän tarpeisiinne sopivat ratkaisut. Soita 010 841 7400 tai valitse lähin toimistosi täältä.

 

Hoivanantajamme on aivan ihana ja tekee huolellista työtä.
Terttu, Helsinki