Yksinäistä ikäihmistä voi pian taas muistaa joulukukalla | Kotona Asuen Seniorihoiva - Henkilökohtaisesti sinulle
Kotona Asuen Seniorihoiva on 100 % kotimainen Avainlippu
Etsi lähin toimisto Soita 010 841 7400

Yksinäistä ikäihmistä voi pian taas muistaa joulukukalla

Olet täällä

Yksinäisiä vanhuksia ilahdutetaan joulukukilla jälleen tänä vuonna, kun jo seitsemännen kerran järjestettävä hyväntekeväisyysjoulukukkakamppanja Seniorille käynnistyy marraskuussa pääkaupunkiseudulla, Lahdessa ja Tampereella.

Yksinäisyys on arkea monelle ikäihmiselle ja joulun aikaan yksinäisyyden kokemus korostuu. Marraskuussa käynnistettävä vuosittainen joulukukkakampanja muistuttaa kohtaamisen tärkeydestä ja tarjoaa mahdollisuuden ilahduttaa syrjäytyneitä vanhuksia joulukukkalahjoituksella. Viime vuonna ikäihmisten hoivapalveluita tarjoava Kotona Asuen Seniorihoiva ja yhteistyötahot välittivät yli 6000 joulukukkaa yksinäisille vanhuksille.

– Joulu on hyvän tekemisen aikaa, ja joulukukka on kaunis tapa tuoda jouluiloa tuntemattomalle. Jokainen kukkalahja on vastaanottajalleen tärkeä merkki siitä, että hänestä välitetään. Kampanjamme on tuonut valtavasti joulumieltä jo tuhansille ikäihmisille. 

Kampanjaan osallistuvat kotihoidot, vanhuspalvelut, järjestöt ja seurakunnat pääkaupunkiseudulla sekä Lahdessa ja Tampereella ovat valinneet kukkalähetysten saajiksi yksinäisiä ja vähäosaisia vanhuksia, jotka erityisesti ilahtuvat siitä, että joku muistaa.

Kampanjaan voi osallistua 14.11.2016 lähtien ostamalla lahjoituskukan valikoimalleen lahjansaajalle kampanjaan osallistuvasta kukkaliikkeestä. Liikkeessä on kortteja, joihin on kirjoitettu valmiiksi vanhuksen etunimi ja ikä. Toiselle puolelle voi lahjan antaja kirjoittaa oman tervehdyksensä, joka tuo saajalle tärkeän tunteen siitä, että joku ajattelee juuri häntä. Kukat toimitetaan vastaanottajille joulunalusviikolla. Kukan voi valita oman mieltymyksen mukaan. Kukan lahjoittajat ja vastaanottajat pysyvät tuntemattomina.

– Kampanja on iso ponnistus, joka huipentuu joulunalusviikkojen ruuhkahuippuun, kun tuhansia kukkia kuljetetaan perille. Mieleenpainuvinta vuosien varrella onkin ollut upea yhteishenki, joka kaikkien osallistuvien tahojen; kotihoitojen ja muiden yhteistyökumppaneiden, kukkaliikkeiden ja tietenkin lahjoittajien kesken vallitsee. Ikäihmisten yksinäisyys on kaikkien yhteinen huoli, ja hartiavoimin tehdään töitä, jotta mahdollisimman moni saisi joulukukan ja tervehdyksen ilahduttamaan jouluaan.

Joulukukkakampanja toteutetaan aikavälillä 14.11.–19.12.2016. Lisätiedot kampanjasta ja yhteistyöliikkeistä päivittyvät sivuillemme: www.kotonaasuen.fi.

 

Olemme tosi tyytyväisiä hoivanantajaamme, hän on niin iloinen ja häneen voimme luottaa.
Asiakkaan vaimo, Helsinki