Hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy jälleen - Ilahduta yksinäistä vanhusta joulukukalla | Kotona Asuen Seniorihoiva - Henkilökohtaisesti sinulle
Kotona Asuen Seniorihoiva on 100 % kotimainen Avainlippu
Etsi lähin toimisto Soita 010 841 7400

Hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy jälleen - Ilahduta yksinäistä vanhusta joulukukalla

Olet täällä

Yksinäisyys on läsnä monen ikäihmisen joulunvietossa. Nyt kymmenennen kerran käynnistyvä hyväntekeväisyyskampanja ”Ole Joulupukkina Seniorille” muistuttaa kohtaamisen tärkeydestä ja tarjoaa mahdollisuuden ilahduttaa yksinäisiä vanhuksia pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä.

Ikäännyttäessä monen vanhuksen sosiaaliset verkostot pienentyvät. Kaventunut ystäväpiiri ja etääntyneet sukulaissuhteet vahvistavat tunnetta yksinäisyydestä. Pelkkä sosiaalisten kontaktien määrä ei kuitenkaan lievitä yksinäisyyttä, vaan tärkeää on tunne kohtaamisesta ja välittämisestä.

Ikäihmisten hoivapalveluita tarjoavan Kotona Asuen Seniorihoivan hyväntekeväisyyskampanja on vuodesta 2010 lähtien tarjonnut konkreettisen mahdollisuuden tuoda iloa yksinäisille vanhuksille. Nyt käynnistyvä vuosittainen Ole Joulupukkina Seniorille -kampanja kannustaa piristämään syrjäytyneitä vanhuksia joulukukkalahjoituksella.

– Tunne siitä, että tulee kohdatuksi, vaatii kykyä pysähtyä toisen ihmisen ääreen. Tuntemattoman lahjoittama joulukukka merkitsee vastaanottajalleen, että hänestäkin välitetään. Ja lahjoittaja saa hyvän tekemisestä itsekin hyvän mielen, kertoo Kotona Asuen Seniorihoivan perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Samuli Suominen.

Erityisellä tarkoituksella ilahduttaa ja kertoa, että joku muistaa ja ajattelee sinua, kampanjakaupunkien kotihoidot ja vanhuspalvelut ovat valinneet kukkalähetysten saajiksi yksinäisiä ja vähävaraisia vanhuksia. Yhteistyössä ovat tänä vuonna mukana muun muassa pääkaupunki- ja Tampereen seutujen Stockmannit, Tampereen Sokos ja Prisma-tavaratalot sekä useita yksittäisiä kukkaliikkeitä.

Kuka tahansa voi osallistua kampanjaan ostamalla lahjoituskukan kampanjaan osallistuvasta kukkaliikkeestä. Kukan voi valita oman mieltymyksen mukaan. Korttiin on kirjoitettu valmiiksi vanhuksen etunimi ja ikä. Toiselle puolelle voi lahjan antaja kirjoittaa oman tervehdyksensä, joka tuo saajalle tärkeän tunteen siitä, että joku ajattelee juuri häntä. Kukan lahjoittajat ja vastaanottajat pysyvät tuntemattomina. Kukat toimitetaan vastaanottajille joulunalusviikolla.

Joulukukkakampanja toteutetaan nyt kymmenennen kerran. Viime vuonna Kotona Asuen Seniorihoiva ja yhteistyötahot välittivät 7250 joulukukkaa yksinäisille vanhuksille.

– Olemme saaneet vuosien varrella paljon kiitollista palautetta kampanjasta. Erityisen liikuttavaa oli 89-vuotiaan rouvan käsin kirjoittama kiitoskirje, jossa hän kertoi, kuinka tuntemattoman lahjoittama joulukukka oli koskettanut ja tuonut onnen kyyneleet silmiin, Samuli Suominen muistelee.

Joulukukkakampanja toteutetaan aikavälillä 18.11.-18.12.2019. Lisätiedot kampanjasta ja yhteistyöliikkeistä: KotonaAsuen.fi/hoivapalvelut/ole-joulupukkina-seniorille

Tämä on hienoa! Sen jälkeen, kun tein sopimuksen Kotona Asuen Seniorihoivan kanssa vanhempieni hyväksi, niin nyt minun ei enää tarvitse tehdä niitä 15 puhelua joka päivä varmistaakseni, että kaikki vanhempieni luona on kunnossa.
Katja, Helsinki