Palveluseteli | Kotona Asuen Seniorihoiva - Henkilökohtaisesti sinulle
Kotona Asuen Seniorihoiva on 100 % kotimainen Avainlippu Yhteiskunnallinen yritys
Etsi lähin toimisto Soita 010 841 7400

Palveluseteli

Olet täällä

Palvelusetelillä edistetään sosiaali- ja terveyspalveluja tarvitsevien valinnanvapautta ja mahdollisuuksia hankkia palveluita yksityisiltä palveluntuottajilta. Palvelusetelillä voi hankkia sellaisia sosiaali- ja terveyspalveluja, jotka kunnan tai kuntayhtymän kuuluu järjestää asukkailleen.

Voit hankkia palvelujamme palvelusetelillä

Kotona Asuen Seniorihoivan koti- ja hoivapalveluja voi hankkia kaupungin tai kunnan myöntämällä palvelusetelillä. Tiedustele omasta kotikunnastasi palvelusetelin saatavuutta.

Palveluseteli ja kotitalousvähennys

Kunta päättää mihin palveluihin se antaa setelin. Setelin saaminen edellyttää, että kunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon edustaja arvioi henkilön palvelun tarpeen. Kunta pitää yllä luetteloa hyväksymistään palvelun tuottajista. Yksityisten palvelujen tuottajan palveluiden tulee olla vähintään vastaavien kunnallisten palvelujen tasoisia, mutta kunta voi asettaa palveluille lisävaatimuksia. Katso lisää palvelusetelistä sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta.

Kotitalousvähennystä ei voi saada työstä, johon on käytetty palveluseteliä. Kotitalousvähennystä ei voi saada edes asiakkaan maksettavaksi jäävästä omavastuuosuudesta, koska kokonaistyötä on jo tuettu yhteiskunnan toimesta. Palveluseteli estää kotitalousvähennyksen saamisen ainoastaan niistä palveluista, joihin seteli on myönnetty. Mikäli asiakas ostaa lisäpalvelua tai muita palveluja omalla kustannuksellaan, näistä palveluista saa kotitalousvähennyksen.

Jos asiakkaalle on esimerkiksi myönnetty palveluseteli kotisiivoukseen kerran kuussa, mutta hän ostaa omalla kustannuksellaan lisäksi yhden kotisiivouksen kuussa ja ulkoilutuspalvelun kerran viikossa, saa hän näistä lisäpalveluista kotitalousvähennyksen.

Lähde: Taloustaito 10.6.2009

 

 

Tämä on hienoa! Sen jälkeen, kun tein sopimuksen Kotona Asuen Seniorihoivan kanssa vanhempieni hyväksi, niin nyt minun ei enää tarvitse tehdä niitä 15 puhelua joka päivä varmistaakseni, että kaikki vanhempieni luona on kunnossa.
Katja, Helsinki