Käänteinen asuntolaina | Kotona Asuen Seniorihoiva - Henkilökohtaisesti sinulle
Kotona Asuen Seniorihoiva on 100 % kotimainen Avainlippu
Etsi lähin toimisto Soita 010 841 7400

Käänteinen asuntolaina

Olet täällä

Käänteinen asuntolaina tarkoittaa sitä, että omaa asuntoa vastaan otetaan lainaa ilman että omasta asunnosta tarvitsee muuttaa pois. Omistus- ja asumisoikeus säilyvät lainasta huolimatta ja asunto toimii lainan vakuutena. Lainan maksu hoidetaan, kun asunto myydään esimerkiksi palvelutaloon muutettaessa tai perikunnan toimesta.

Eläkkeellä oma koti euroiksi

Eläkeläiset, joilla on velaton asunto mutta pieni eläke, ovat tyypillisiä “asuntorahan” tarvitsijoita. Käänteisen asuntolainan ottamista ehdottaa usein perillinen, joka haluaa vanhempiensa elävän mahdollisimman laadukasta elämää vanhoilla päivilläänkin.

Tyypillinen laina-aika käänteisissä asuntolainoissa on 10 vuotta, jonka jälkeen sopimus on mahdollista uusia. Lainasta maksetaan laina-aikana tyypillisesti vain korot. Vaikka lainan panttina on oma asunto, lainan voi maksaa millä hyvänsä omaisuudella. Eri pankit tarjoavat erilaisia asuntorahatuotteita.

Käänteisten asuntolainojen korot voi vähentää verotuksessa kuten asuntolainan korot, jos laina on otettu oman asunnon peruskorjaukseen tai jos velka on tulonhankkimisvelka. Muihin käyttötarkoituksiin otetun lainan korkoja ei voi vähentää verotuksessa.

Lyhennelmä Ulla Simolan artikkelista “Oma koti euroiksi: Kokonaan tai osittain”, Taloustaito 3/2012.

Hoivanantajani on aina iloinen, hyvä seuranpitäjä, joka hoitelee tavanomaiset kotihommat ja kaupassa käynnit hyvin.
Pentti, Espoo