Kotihoidon tukipalvelut | Kotona Asuen Seniorihoiva - Henkilökohtaisesti sinulle
Kotona Asuen Seniorihoiva on 100 % kotimainen Avainlippu
Etsi lähin toimisto Soita 010 841 7400

Kotihoidon tukipalvelut

Olet täällä

Vaikka ikäihmisen toimintakyky heikkenee ja arjen askareet vaikeutuvat, kotoa ei välttämättä tarvitse muuttaa pois. Lukuisten tutkimusten mukaan suurin osa ikäihmisistä haluaisi asua kotona mahdollisimman pitkään ja olisi valmiita hakemaan siihen myös apua. Sairaanhoidollisen palvelun lisäksi on hyvä tukea ikäihmisen pärjäämistä myös ei-sairaanhoidollisilla sosiaalipalveluilla, eli kotihoidon tukipalveluilla.

Milloin kannattaa miettiä kotipalvelua? 

Perheenjäsenet huolestuvat usein ensimmäisenä seniorin arjen sujumisesta. Sovitut asiat saattavat unohtua, terveelliset elämäntavat vähentyvät ja arjen perustoiminnoista tulee haastavia. Toimintakyvyn heikentyessä myös ikäihmisen mieli on usein alakuloinen, ja sosiaaliset kontaktit jäävät vähemmälle. 

Läheisistä on suuri apu, mutta jatkuva läsnäolo ei välttämättä ole mahdollista. Huolehtimista ei kannata turhaan jatkaa, kun turvalliseen kotona pärjäämiseen on saatavilla apua.

Ikäihmisten kotiavun lähtökohtana on yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden huomiointi. Suunnittelussa otetaan aina läheiset ja tarvittaessa usein myös sairaanhoidollinen taho mukaan keskusteluun, jotta seniorin tilanteesta voidaan tehdä mahdollisimman kokonaisvaltainen arviointi. Kodin ja sen ympäristön esteettömyysvaatimukset käydään tarkkaan läpi. 

Lisää tietoa ja keskustelua voit käydä kanssamme sopimalla maksuttoman hoivantarpeen arvioinnin

Mitä kotipalvelut tuovat ikäihmisen arkeen?

Kotipalvelussa ikäihmistä autetaan arjen toimissa, kuten esimerkiksi peseytymisessä, pukeutumisessa, ruoan valmistamisessa ja lääkkeiden ottamisessa. Hoivanantaja on myös tärkeä apu esimerkiksi ostoksilla käydessä tai raha-asioiden hoitamisessa. 

Kotiapu tuo käytännön avun lisäksi myös sosiaalisuutta ikäihmisen arkeen. Yhdessä turvallisen hoivanantajan kanssa on mukava käydä keskusteluja ja harrastaa erilaisia aktiviteetteja. Hoivanantaja voi olla läsnä myös yöllä, jos se lisää seniorin turvallisuuden tunnetta. 

Elämäntavoilla on suuri vaikutus ikäihmisen terveyteen. Kotipalvelun hoivanantaja auttaa kiinnittämään huomiota ravitsevaan ruokavalioon ja aktivoivaan liikuntaan. Näin läheisesi saa lisää jaksamista arjessa pärjäämiseen.

Minkälaista kotiapua voimme tarjota?

Kotona Asuen Seniorihoiva on yli kymmenen vuoden kuluessa useiden yhteistyötahojen, asiakkaiden ja hoivanantajien toimesta luotetuksi tunnustettu hoiva- ja seurapalvelujen eli kotihoidon tukipalveluiden tuottaja senioreille. Kotona Asuen Seniorihoivan tarjoamaan ei-lääketieteelliseen hoivaan kuuluu henkilökohtainen avustaminen, seuranpito, aterioiden valmistus, lääkemuistutukset, kevyet kotityöt, pyykkihuolto ja asioilla avustaminen. Sadat hoivanantajat ovat valittuja, koulutettuja ja vakuutettuja - ja palvelevat asiakkaita jopa 24 tuntia vuorokaudessa. 

Palveluja tarjotaan kodeissa tai hoitolaitoksissa muutaman tunnin ajan viikossa tai jopa 24 tuntia vuorokaudessa, viikon jokaisena päivänä. Kotona Asuen Seniorihoivan hoivanantajat käyvät läpi monivaiheisen turvallisuus- ja hoivanantokoulutuksen, johon kuuluu tietoa ikäihmisten sairauksista, kodin turvallisuudesta ja viriketoiminnasta.

Sinulle on tärkeää löytää luotettavaa hoivaa ikääntyvälle läheisellesi. Meille on tärkeää tuottaa korkealaatuisimpia hoivapalveluja, jotka täyttävät perheenne tarpeet. Ota yhteyttä toimistoomme saadaksesi maksuttoman konsultaation.  


Lue lisää hoivapalveluistamme muistisairaille.
Haluaisitko maksuttoman hoivan tarpeen arvioinnin?

 

Minun oli soitettava, koska olen liikuttunut siitä, miten vaimoni on muuttunut puheliaammaksi ja on aivan kuin eri ihminen oltuaan nyt vajaan viikon teidän hoidossanne. Olen todella tyytyväinen, että teimme tämän ratkaisun.
Markku, Helsinki