Kotitalousvähennys | Kotona Asuen Seniorihoiva - Henkilökohtaisesti sinulle
Kotona Asuen Seniorihoiva on 100 % kotimainen Avainlippu
Etsi lähin toimisto Soita 010 841 7400

Kotitalousvähennys

Olet täällä

Kotitalousvähennys tarkoittaa sitä, että työn teettäjä saa vähentää kotona teetetyn työn kustannukset osittain veroistaan. Kotitalousvähennykseen oikeuttaa kodin ja siellä asuvien henkilöiden hyväksi tehty kotitalous-, hoiva- tai hoitotyö sekä asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyö.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä 2250€

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, sen saa vähentää työn teettäjä. Kotitalousvähennystä saa myös kotitalous-, remontti-, ja tietotekniikkatöistä, jotka tehdään henkilön tai hänen puolisonsa vanhempien tai isovanhempien kotona tai vapaa-ajan asunnolla. Henkilön on kuitenkin maksettava itse kustannukset, jos hän haluaa vähennyksen omaan verotukseensa.

Kotitalousvähennystä pitää hakea itse. Kotitalousvähennys haetaan lisäämällä kotitalousvähennykseen liittyvät kulut veroilmoitukseen, jolloin hyöty tulee veronpalautuksena. Työn teettäjä voi myös hakea verottajalta etukäteen muutosta ennakonpidätysprosenttiinsa, ja tällöinkin kulut pitää ilmoittaa veroilmoituksessa. Vähennys myönnetään sen vuoden verotuksessa, jona työkorvaus tai palkka ja palkan sivukulut on maksettu.

Koska vähennys on henkilökohtainen, pariskunta voi saada yhteensä 4500 euron vähennykset. Jos 2250 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

Kotitalousvähennystä ei saa työhön, johon on saatu muuta yhteiskunnan tukea. Tuet on lueteltu laissa, ja ne ovat omaishoidon tuki, kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluseteli, lasten kotihoidon tuki, yksityisen hoidon tuki, palkkatuki, matalapalkkatuki tai valtion tai muun julkisyhteisön korjausavustus. Ne estävät vähennyksen saamisen vain juuri niissä töissä, joihin tuki on saatu. Vähennystä saa vain palvelun työn osuudesta, ei laitteista, tarvikkeista tai matkakustannuksista.

Kun tilaat hoivapalvelua, saat vähentää 40 % vähennykseen oikeuttavan työn hinnasta. Vuonna 2020 teetetyissä töissä kotitalousvähennyksen maksimi on 2.250 euroa. Saat maksimimäärän, kun yritykselle maksamasi laskun loppusummassa on 5.875 euroa työn osuutta. Omavastuu on 100 euroa vuodessa.

Lähteet: Johnny Örnberg, Taloustaito 3/2012, Taloustaito 6/2009. Vero.fi 8/2020

Kotitalousvähennys myös palvelutalossa asuville

Myös palvelutalon asukkaalle teetetystä yksityisen yrittäjän tuottamasta palvelutyöstä voi saada kotitalousvähennystä. Kunnallisista palveluista vähennystä ei saa.

Palvelutalossa asuvan ”kodiksi” katsotaan hänen oma huoneensa, ei koko rakennusta. Yhteisissä pesu- tai ruokailutiloissa tapahtuneesta palvelusta saa vähennyksen, mikäli kyseessä on muun hoivatyön yhteydessä suoritettu hoidettavan henkilön henkilökohtainen avustamistyö, esimerkiksi henkilön avustaminen talonyhtiön saunassa tai pyykkituvassa.

Ulkoilussa auttaminen kuitenkin on vähennyskelpoista työtä, samoin kaupassakäyntipalvelu, jos kauppa-asiointi hoidetaan osana muuta kotipalvelua.

Kotitalousvähennyksen määrä Kotona Asuen Seniorihoivan palveluista

Kotona Asuen Seniorihoivan toimisto auttaa tarvittaessa kotitalousvähennyksen hakemisessa.

Kun tilaat meiltä hoivapalvelua, saat vähentää 40 % vähennykseen oikeuttavan työn hinnasta.

 

Molemmat hoivanantajanne ovat miellyttäviä, huomaavaisia ihmisiä. Aivan kuin olisin tuntenut Eijan kauan. Nautin hänen seurassaan, yhtä ihastuttava ihminen kuin Tuula. Nautin ammeessa olemisesta ja kiireettömyydestä.
Pirjo, Helsinki